2/26/2011

*my te@m*



teringat kenangan tahun lepas kat sks.........yg paling best ade pertandingan menari untuk kiteorg nye projek sivik...lepas UPSR:face8:

kat kelas kiteorg ade due kumpulan....kumpulan 1 ngan kumpulan 2....mula2.....cye ngah pening nak cari kumpulan ape..so.saye pilih kumpulan 2...kumpulan 2 best gak...

kiteorg lantik ketua n penolong..jadi,kiteorg buat undianlah baru adil....keputusan pun dah diumumkan..ketua kiteorg mestilah lelaki iaitu zulkifli n penolong kiteorg pun lelaki gak iaitu zainul ariffin. kiteorg kene fikir tarian...memang susah nak cari tarian yg senang sikit..so,kiteorg pilih tarian zapin..Esoknya...kiteorg berkumpul..ade meeting..kiteorg cari nma kumpulan yg sesuai ...kiteorg pun ngah pikir2 nama yg sesuai...akhirnya..saye ngan my bestfriend dapat nama kumpulan yg sesuai..iaitu K.I.T.A..ahli yg lain pun bersetuju lepas2 saye n kawan baik cye mencari lagu yg sesuai untuk tarian zapin ....lepas balik sekolah,kiteorg bukak komputer n bukak fb supaya boleh menukar cadangan....kawan baik saye dapat lagu yg sesuai iaitu cindai dinyanyi oleh penyanyi popular iaitu dato siti nurhaliza...lagu dah selesai n lagi satu masalah..step untuk zapin belum selesai lagi...:face45:

kiteorg pun wat keputusan untuk mncari guru yg pandai dalam bab tarian zapin..cye ngan kawan cye pergi lah bilik guru ..kami menanya semua guru...ade 2-3 org cikgu yg pandai menari..kami minta bantuan cikgu2 n cikgu2 suruh kiterog wat sendiri...n kami cadang untuk melantik cikgu rozita sebagai guru pembibing tarian kami punye team...n cikgu tu pun bersetuju....

Esoknya..my team ade latihan..kiteorg wat kat bilik mathematic..my team ingat nak wat kat dewan,lapang sikit tapi kumpulan lain sedang guna...cikgu rozita pun beri motivasi n basic tarian zapin..tetapi cikgu rozita tak tahu caner nak wat step2 tarian zapin..so..cikgu suruh kiteorg wat sendiri step2..cikgu beri tugasan untuk mencari step2 tu kat saye ngan kawan baik cye(nabila)...so.kami pun terima jelar..latihan pun tamat..lepas2 cye ngan nabila pun berbincang n reka step tarian zapin lepas balik sekolah kul 4:30 petang..

Petang ini,cye bukalah internet n search youtube untuk melihat tarian zapin..tarian dorg sume best2..tapi caye tak reti nak meniru step dorg.. cye wat keputusan untuk reka step sendiri...lepas2 cye pergi ke rumah nabila..nabila dah reka step sikit..step die pun best gak..cye ngan nabila pun berlatih lah sampai boleh n hafal.cye pun reka2 step gak..penat giler masetu but enjoy..selama 3 hari

esok ckgu suruh mempersembahkan step cye ngan nabila..kami pun mulalah...lagu dah dipasang n menari.....step mula hafal sampai step yg lain terus stop...lepastu buat lagi sekali..same juga tak hafal..so kiteorg ajar dorg yg step mula2 dulu..dorg pun dah boleh menari..

Lusa,kami ajar dorg step mula sampailah step yg akhir macam keografer lah pulak ...dorg pun boleh ikut..kiteorg belatih sampailah boleh hafal..letih giler menari tarian zapin but it is enjoy....yg paling kelakar..budak lelaki bkannye nak berlatih..nabila pun ade ideayg bagus..die ade bawa gula2..lepas bagi je dorg terus semangat..kiteorg berlatih beberapa minggu.. kitrog pun ade juga menri tarian kumpulan 1(kumpulan 7E we can do it)dorgnye tarian hindustan.best tarian dorg .....penat giler menari tarian dorg but best...kumpulan yg lain pun best gak..:face39:

Teacher low suruh kiterog wat persembahan kat atas pentas...my team watlah persembahan...nasib baik tak de yg salah...teacher low beri komen pada kami..teacher low kate tarian kami ok n cye kene menari dengan muka yg senyum n pandang depan..sebab masetu saye wat sebaliknye.hehe..selesai juga pesembahan kami

Esoknye..kami mula sesi pemilihan baju...memang susah nak pilih baju yg sesuai..so..kiterog wat keputusan yg lelaki pakai baju melayu,songkok,sampin dan lain2.perempuan pula pakai baju sekolah,kain batik,tudung hitam dan lain2...Persembahan yg pertama,persembahan kumpulan 'Playboy' iaitu tarian dikir barat..lepastu persembahan kumpulan seterusnye sampailah ke persembahan kami...kami ke belakang pentas..lagu telah dipasang..kami pun memulakan tarian...semuanyer berjalan lancar..selesai juga persembahan kami...kiteorg pun lega...kesemua kumpulan sudah buat persembahan...juri2 pon berilah komen2 kepada semua kumpulan..mase yg ditunggu-tunggukan.keputusan pemenang telah berada di tangan cikgu norizan..:face42:

Juara ialah kumpulan kelas 6 Al-ghazali dengan tarian bangri.
Naib Juara ialah kumpulan 'Playboy' dengan traian dikir barat
Tempat ke 3 ialah kumpulan KITA iaitu kumpulan kiteorg:face69:

Alhamdulillah,kiteorg nye kumpulan dapat tempat yg ke tiga.walaupun tak dapat juara.kiteorg tetap bersyukur...selesai juga...tarian taradisional semua org bersurai...:face43:

:face69::face42::face39::face66::face53::face45:


www.tips-fb.com

2 my love:

grawwrbabe. said... Reply

sygg.hani tag amira ntok contest paling terkemas dan comel ye...lau nak tahu jenguk blog hani..hee..love you

myra said... Reply

thanks hani....

Post a Comment